Overprikkeling van buitenaf

Gepubliceerd op 15 september 2024 om 15:47

Overprikkeling is een verzamelnaam voor invloeden van buitenaf die te heftig binnenkomen bij een individu. Denk aan reactieve reacties op geluiden, geuren, pollen en de minder zichtbare verstoringen zoals wifi en geopatische belastingen.

Sensitieve dieren kunnen er hinder van ondervinden en angstig gedrag, onrust, stress, hyperactief gedrag en wagenziekte laten zien.

De Ashraya ++ is door Dierenbalance ontwikkeld om dieren zoals honden, katten, konijnen, kippen en paarden mentaal en energetisch te beschermen tegen overprikkeling van buitenaf.

Deze beschermingsmix kan een veilig gevoel laten ervaren en is geheel natuurlijk met energetische frequenties vanuit homeopatische verdunningen, chakra-essences en spagyrische-essences. 

We adviseren bij prikkelgevoelige en sensitieve dieren ook te kijken naar de voeding en algehele leefstijl.

Het verminderen van stress en oxidatieve belasting, het optimaliseren van de darmen en het immuunsysteem zijn dan aandachtspunten die nauw verbonden zijn aan de hersen-darm as en het HPA-systeem.

Is er sprake van 'pijn', een ontregelde schildklier of bepaalde vitaminetekorten (bijvoorbeeld B12/D3) en is daar door een dierenarts naar gekeken? 

Naast de inzet van Ashraya++ als natuurlijke ondersteuning, kan binnen onze holistische praktijk een regelmatige behandeling met TCM Acupressuur & TuiNa massage een positieve invloed hebben op een gevoelige hond. Ook kan aan gedragstherapie worden gedacht, waarbij we graag doorverwijzen naar goede adressen. 

 

Geschreven op 25 september 2024 door Sandra Hoogendoorn-Willemse
TCM natuurgeneeskundig therapeut en gespecialiseerd voedingstherapeut
bij Botanisch in Balans holistische praktijk en Natuurproducten voor mens en dier
https://www.botanischinbalans.nl/


© All rights reserved
Deze blog is bedoeld als achtergrondinformatie en geeft de mening en ervaring van de blogger weer.
Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Overprikkeling en geluidgevoeligheid bij honden